Startweekend

Beste gemeenteleden,

Zaterdag 14 en zondag 15 september is het startweekend met de presentatie van het jaarthema: ‘Kom, doe mee!’

Hoe mooi is het als we het jaarthema niet beperken tot alleen de jeugd, maar de hele gemeente betrokken word bij dit prachtige thema? Een thema waar iedereen betrokken kan zijn. Jong en oud samen één gemeente zijn. Samen leuke dingen doen, samen nadenken over Zijn woord, dat bind ons samen, dat maakt ons één. Zonder jou kan de muur niet compleet zijn van Zijn kerk, dus ‘Kom en doe mee!’

Zaterdagmiddag en avond zijn er activiteiten voor alle kinderen, tieners, jongeren en overige gemeenteleden. Maar ook zondag mag in het teken staan van mee doen! Er komt nog een flyer waar je alle activiteiten op kunt zien, maar we willen jullie alvast motiveren, want we willen dat iedereen mee komt doen!

Zaterdagmiddag is er voor kinderen van 4 tot 7 jaar een leuke en spannende activiteit vanuit de kerk in het dorp, zet je speurneus dus maar op. Die zelfde middag gaan de 8/9 jarigen sportief en creatief aan de slag in en rondom de kerk, zij bouwen aan een fundament waar u zondag van mag genieten. De tieners van de gemeente, 10-15 jaar, gaan de boom in! Durf jij het aan? Voor dit Funforrest is een bijdrage nodig van 7,50 p.p. Vertrek om 12:30 bij de kerk

Als je nu denkt, maar daar ben ik te oud voor, die activiteiten zijn niet voor mij…..Nou dan heb je het mis….Natuurlijk mag u mee doen, we zijn op zoek naar vossen, begeleiders, chauffeurs en smulkeurmeesters/keukenprinsessen. Dus als je wilt helpen bij de jeugd, laat het ons dan weten!

Zaterdag 14 september van 17.00/19:15 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor het gemeentebuffet in ‘de Bazuin’ Laningpad 2 in Oud-Beijerland! Laat je verrassen door de culinaire ideeën en creaties van je gemeenteleden en…..een mini BBQ.

We willen graag dat iedereen hier aan mee kan doen. Ouderen kunnen gehaald/gebracht worden, kinderen kunnen tussen de hapjes door spelen. Maar wie regelt al dat eten? Nou wij allemaal. Kom, doe mee en maak iets lekkers klaar voor de hoeveelheid personen waar je mee komt plus 1 extra. Misschien zijn er gemeenteleden die vol liefde in de keuken staan en dit gerust voor meerdere personen willen doen? Geef dit dan graag aan. Natuurlijk mag een BBQ-hapje niet ontbreken, dit wordt voor je verzorgd. Ben je niet in de gelegenheid of in staat om te koken? Geeft niets, dan neem je iets lekkers mee zoals stokbrood en smeersels, blokjes kaas of worst of andere gezonde hapjes. Om de afwas te beperken en ‘s avonds ook nog met elkaar leuke dingen te doen, vragen we je om eigen bord, bestek en beker mee te nemen.

En dan is het nog niet klaar met de pret… Om 20.15 willen we met elkaar volleyballen in “De Willem” en we willen natuurlijk dat iedereen (12+) mee kan doen, sportief of niet, iedereen kan mee doen. Het gaat om het mee doen en niet om het winnen! Blessure of minder mobiel? We kunnen altijd supporters en fotografen gebruiken, dus echt geen reden om thuis te blijven. 😉 Geef je individueel op, maar geef wel aan bij wie je graag in het team zou willen, wij doen de rest voor je.

Ook zondag willen we met elkaar over het thema nadenken en praten. Niet alleen in en na de ochtenddienst, waar je kunt proeven hoe lekker de jeugd bezig is geweest, maar ook daarna.

De jeugd (12+) wil graag dat iedereen mee doet aan gesprek en gemeente opbouw door middel van een “walking dinner”. Zij komen met een groepje bij de gemeente leden thuis langs, nuttigen een voor-, hoofd- of nagerecht en kletsen met elkaar over het thema. En aan het einde van de middag ontmoeten we elkaar weer in de middagdienst, waar we het startweekend afsluiten. Wil je graag de jeugd over de vloer? Laat het ons weten via de link of lijst.

Kom je ook mee doen? Geef je dan op via onderstaand formulier voor de verschillende activiteiten. I.v.m. verschillende reserveringen willen we graag dat je inschrijft voor 31 juli. Niet zo digitaal? Zie ook de lijsten op het prikbord in de kerk. 😉

Heb je vragen? Laat het ons weten! Wij hebben er alvast heel veel zin in, hopelijk u/jij ook!

Floris, Gijs, Fiona, José, Mauro, Nelie, Marit, Michiel, Esther.