Home > Wie zijn wij

Welkom op de site van de Gedachteniskerk in Oud-Beijerland.

De Gedachteniskerk is een ‘Christelijke Gereformeerde Kerk’. De naam zegt het al: wij zijn ‘christelijk’ en ‘gereformeerd’. Beide woorden zijn bijvoeglijke naamwoorden bij ‘kerk’. Wij zijn een christelijke kerk omdat we bij de wereldgodsdienst van het christendom horen. En wij zijn een gereformeerde kerk omdat we binnen die wereldgodsdienst horen bij de gereformeerde traditie. Die traditie ontstond in de 16e eeuw, onder invloed van mensen als Maarten Luther en Johannes Calvijn (de Reformatie).

De Christelijke Gereformeerde Kerken zien de Bijbel als het Woord van God. In de Bijbel heeft God laten zien wat Hij belangrijk vindt. De hoofdpunten uit de Bijbel zijn samengevat in de drie belijdenisgeschriften. Dit zijn de Nederlandse Geloofsbelijdenis, de Heidelbergse Catechismus en de Dordtse Leerregels. Deze documenten zijn allemaal geschreven in de 16e en 17e eeuw en zij zijn specifiek voor de kerken die horen bij de gereformeerde traditie. Daarnaast erkennen de Christelijke Gereformeerde Kerken de oudere belijdenisgeschriften die christelijke kerken overal ter wereld erkennen. De Apostolische Geloofsbelijdenis is daarvan de bekendste.

De Gedachteniskerk heeft ongeveer 500 leden. Onze gemeente komt elke zondag tweemaal bijeen. Naast de kerkdiensten zijn er diverse activiteiten, bijeenkomsten en verenigingen.

Ga naar meer informatie over de geschiedenis van de Gedachteniskerk .

Ga naar meer informatie over verenigingen.

Ga naar meer landelijke informatie over Christelijke Gereformeerde Kerk .